Stephany Gray, medzinárodne uznávaná aktivistka a spisovateľka, vo svojich debatách o interrupcii aplikuje Sokratovu metódu a rozprávanie príbehov. Vyzýva svojich poslucháčov, aby v takej polarizujúcej téme boli pro – komunikatívni, a ukazuje, že aj keď prichádzame do kontaktu s opačnými názormi, môžme byť rešpektujúci a vľúdni.

V tejto prednáške prezentuje svoje skúsenosti s mnohými stredoškolákmi [college students] po celom svete, s ktorými mala príležitosť rozprávať sa na tému interrupcie. Vykresľuje osobné príbehy, o ktorých sa dozvedela, príbehy chudoby, sexuálneho zneužívania, a ukazuje, ako môže vyzerať takáto konverzácia s oponentami pri káve. Opiera sa tiež o dokument OSN o ľudských právach a analyzuje teórie, ku ktorým sa dopracoval psychiater Dr. Viktor Frankl v jeho knihe Hľadanie zmyslu života.

Stephany je z Kanady, počas 15 rokov sa zúčastnila 800 debát a prednášok a poskytla stovky rozhovorov v médiách pre rôznorodú verejnosť v USA, Kanade, Rakúsku, Lotyšsku, Anglicku, Kostarike a Guatamale.

Na pôde univerzít debatovala s Dr. Fraserom Fellowsom (doktor, ktorý vykonáva potraty aj v neskorých štádiách tehotenstva), Ronom Fitzsimmonsom (bývalý riaditeľ Národnej Koalície za Potraty) a Dr. Malcolmom Pottsom, (bývalý riaditeľ Medzinárodnej federácie plánovaného rodičovstva).

Napísala knihu Love Unleashes Life: Abortion & the Art of Communicating Truth.

Viac videí nájdete na: https://www.youtube.com/c/stephaniegrayloveunleasheslife